Моя порада стане в нагоді тим, у кого проблеми із зором. Напевно, багато хто знає, що покращує його чорниця, краще свіжа, по півсклянки щодня. На жаль, сезон чорниці недовгий, а наші очі і взимку потребують підтримки. Для цього я раджу скористатися винним відваром сухої чорниці.
Я беру 5 столових ложок сушених ягід, заливаю двома склянками води і проварюю 15 хвилин. Потім додаю в відвар 0,5 л будь-якого червоного вина і проварюю ще 5 хвилин на слабкому вогні. Приймаю відвар 2-3 рази на день по чарці.
І, знаєте, зір-то стало краще! Тепер і телевізор без окулярів дивлюся, а раніше більше слухала, ніж дивилася. Та й книжки початку почитувати - не втомлюються очі!
Все цікаве
Відвар лаврового листа в народній медицині і в косметології
Лавровий лист - відома пряність, яку легко знайти на кухні у будь-якої господині. Але, як не дивно лавровий лист знайшов своє застосування в косметології і в народній медицині. За допомогою відварів, настоянок, масок, лосьйонів, приготовлених на…
Лікарські трави для лікування герпесу
Відео: Народні засоби при герпесіВідео: Генітальний герпес. Як позбутися натуральними засобамиГерпес - це вірусне захворювання, схильне до рецидиву, що протікає, як правило, на тлі загального ослаблення імунітету. Використання лікарських трав не…
Як лікувати захворювання очей
Відео: Захворювання очей у Шиншилл! Чим викликано і як Лікувати!очі - дуже чутливий орган, і постійна напруга зору під час роботи може призвести до виникнення різних хвороб. Сучасна офтальмологія володіє великим арсеналом лікувальних методів, а…
Полоскання при болях в горлі
Всі знають, що коли болить горло, його треба якомога частіше полоскати, щоб буквально механічно змити мікроби. Полоскання можуть бути будь-які, навіть просто підсолена вода годиться. Але мене привчила бабуся полоскати горло лляним відваром, тому що…
Картопляний відвар для здоров`я серця і нормального тиску
Всі знають, що для того щоб серце працювало без перебоїв, серцевий м`яз повинна бути сильною. Доктора для цього рекомендують приймати препарати калію. А я таблеток не люблю, по лікарях, незважаючи на похилий вік, не ходжу, серце зміцнюю тим, що є…
Болить горло - допоможе базилік
Раніше мій син дуже часто застудився, відразу горло розпухало. Спочатку я всіх розпоряджень лікаря виконувала, це означає, пичкала сина таблетками. А потім задумалась: поки горло будемо так лікувати, імунну систему занапастимо. Добре, що вчасно…
Ополіскування волосся ромашкою
Відео: Освітлення волосся Ромашкою! Чи варто зусиль ?!Ополіскування волосся ромашкою - простий, недорогий і дуже ефективний спосіб догляду за волоссям. Водопровідна вода в наш час піддається жорсткій очищення, тому для волосся і шкіри голови вона…
Осика
Вважаються лікувальними всі частини дерева: кора, нирки, листя. З кори осики виготовляють відвар, застосовуваний зовнішньо для лікування опіків, виразок, ран, при запаленні шкіри і слизових оболонок.Для приготування відвару: 1 ст. ложку кори осики…
Цінна ягода - кизил
Відео: СУДИНИ, Печінку, дванадцятипалої, ПОЧКИ, поліартрит - ЛІКУЄ КИЗИЛ. НАРОДНА МЕДИЦИНА.Кизил - це чагарникова рослина з яскраво-червоними ягодами, яке має багато корисних властивостей, тому завжди використовувався в народній медицині. Корисні…
Чорниця в дитячому харчуванні
зміст1 Знайомимося з чорницею2 Чим корисна чорниця?3 Готуємо з чорниці4 Застосовуємо з обережністю5 посилання Знайомимося з чорницею Напевно, багатьом здасться дивним пропозицію познайомиться з такою ягодою як чорниця. Ви можете заперечити, що цю…
Як зберегти чорницю на зиму
чорниця - смачна і корисна лісова ягода, що містить вітаміни С і А, марганець, калій та інші мінеральні речовини. Насолодитися смаком і користю чорниці можна не тільки в літній сезон, а й взимку. Існує кілька способів зберігання ягід в зимовий час.…